Bon Air Uçuş Okulu |
10-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bon Air Uçuş OkuluBon Air Uçuş Okulu Bon Air Uçuş Okulu 1992 yılında sektörün ilkleri olarak kurulmuş ve kendini havacılığa adamış kişilerin özel gayretleri ile zorluklara göğüs germiş, bu günlere kadar çok tecrübeli idareci ve öğretmenleriyle pilotaj eğitimine devam ederek sektördeki önemini devam ettirmektedir Bon Air uçuş okulunun hedefi ; havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli pilot yetiştirmektedir Bu hedeflenen amaçla kapasitesini öğrnci miktarı olarak arttırmamış, eğitim kalitesinden taviz vermeden faaliyetlerine devam etmiştir Bon Air Uçuş Okulu; 2920 sayılı " Sivil Havacılık Kanunu", 1739 sayılı " Milli Eğitim Temel Kanunu" ve 625 sayılı "Özel Eğitim Kurumları Kanunu" usullerine göre kurulmuştur Bu kanunların gereğini yerine getirerek pilotaj eğitimini sürdürmektedir Bon Air Uçuş Okulu eğitimlerini tüm dünya uçuş okullarının bütük çoğunlukla tercih ettiği, çağın gereklerine cevap veren avionic donanıma sahip CESSNA-172 tipi uçaklarla sürdürmektedir Kuruluşundan itibaren 174 öğrenci eğitmiş olup, bunların yarısı PPL (Özel Pilot Lisansı) ve diğer yarısıda CPL (Ticari Pilot Lisansı) almışlardır CPL lisanslı pilotların tamamı sektör içinde % 75 ' i THY olmak üzere başarı ile istihdam edilmişlerdir Bu olgu okulun gururudur alıntıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|