![]() |
Anne Desem Annem Yok Türküsü ve Hikayesi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Anne Desem Annem Yok Türküsü ve Hikayesi..Anne Desem Annem Yok Türküsü ve Hikayesi
![]() ![]() Türküyü 1987 yılında Abdullah Kara'dan derledim ![]() ![]() ![]() ![]() Yaptığım araştırmalar ve kendiliğinden gelişen bazı olaylar beni türkünün yakılışındaki olaya ulaştırdı ![]() 1988 yılından beri Karamürsel İleri Musiki Derneği repertuar çalışmalarında ve yılsonu konserlerimizde türküye yer verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teyyaremin kanadı Yaram çok mu kanadı Verin doktor paramı İyi etsin yaramı Avukat Hasan Efendi'nin oğlu 1913 doğumlu İsmail Ferit Algüzey ilk kadın pilot Sabiha Gökçen'in dever arkadaşıdır ![]() ![]() 03 ![]() ![]() ![]() ![]() Karamürsel'in yetiştirdiği değerli insan şehit pilot Ferit Algüzey'i ve türküyü dünden bugüne taşıyan Abdullah Kara'yı rahmet ve minnetle anıyorum ![]() Anne Desem Annem Yok Türküsü Anne desem annem yok Baba desem babam yok Gurbet ellerde hastaneye düştüm aman Bir yudum su veren yok Teyyaremin kanadı Yarem çok mu kanadı Verin doktor paramı İyi etsin yaremi Elifim noktalandı Hasretlik çokçalandı Yetiş annem yetiş babam aman Mezarım tahtalandı İbrahim Akbaba
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|