Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazap, john, karakteri, konusu, steinbeck, yorumları, üzümleri, özeti

John Steinbeck (Gazap Üzümleri) Özeti Konusu, Karakteri, Yorumları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

John Steinbeck (Gazap Üzümleri) Özeti Konusu, Karakteri, Yorumları

John Steinbeck'in yazdığı Gazap Üzümleri hiç kuşkusuz en önemli Amerikan edebiyatı eserlerinden biridir 1930lar'ın ekonomik kriz yıllarını etkileyici bir dille anlatmıştır Sreinbeck Tamamiyle zamanını anlatan bir romandır

Roman çiftçilerin 1930'lu yıllarda Dust Bowl döneminde Oklahoma'dan Kaliforniya'ya (bereketli topraklara) göçlerini, yaşamlarını ve çektikleri sıkıntıları anlatır "Dust Bowl" Oklahoma'da görülmüştür Oklahomalı insanlara o dönemde kısaca okies derlerdi O dönemde evlerin içine giren büyük tozlar görüldü Çiftçilerin ürünleri kızgın güneşe ve yağmursuzluğa yenik düştü Steinbeck hem bireysel olarak Joad ailesinin yaşamını, hem de genel göçten bahsetmiştir Büyük bunalımdan etkilenen Joadları yakından inceleyerek bize bu çiftçilerin de insan olduklarını hatırlatmaktadır

1930'larda 3 milyon insan Kaliforniyaya yeni bir yaşama başlamak için yerleşmişti Bütün bu kitap kapitalizmi eleştirmektedir Üzümler verimli Kaliforniya vadilerinin sembolize ederken çiftçiler bu verimli vadilerin bir parçası olamayıp acı çekmektedirler Roman bireysel ailenin parçalanışını anlatırken aynı zamanda bütün göçmenlerinde tek bir aile oluşunu bize anlatmaktadır Bir araya gelip konuşmalarını, yiyeceklerini, hayatlarını, umutlarını paylaşmalarını anlatmaktadır

Steinbeck'in en çok okunan romanlarından Gazap Üzümlerini okumayanlarınıza içtenlikle tavsiye ediyorum Bu roman ayakta kalma mücadelesi veren insanların destanıdır ve Steinbeck bu insanlık dramını olağanüstü bir dille anlatmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com