|
|
Konu Araçları |
ayakkabı, dalları, meslek, saraciye, teknolojisi |
Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Meslek Dalları |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Meslek DallarıAyakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Meslek Dalları Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Alanı Ayakkabıcılık deri, tekstil, metal, plastik gibi birçok alanlarla ilişkilidir Türkiye’de ayakkabı sanayi, iç ve dış ticaret hacmi ile pek çok kişiye istihdam yaratmaktadır Bu alanda yer alan meslek dalları: AYAKKABI MODELİSTLİĞİ Ayakkabı modelistinin sahip olduğu, ayakkabı modelleri geliştirme ve kalıp hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar; kalıbı bantlama, elde ve bilgisayarda kalıp üzerine modeli çizme, farklı model ve tekniklerde ıstampalarını çıkarma, kontrollerini yapma ve hataları düzeltebilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar AYAKKABI ÜRETİMİ Ayakkabı üretim elemanının sahip olduğu, ayakkabı üretimi yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar; elde monta, saya kesimi ve dikimi, monta, finisaj, kalite kontrol yapma ve hataları düzeltebilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar SARACİYE MODELİSTLİĞİ Saraciye modelistinin sahip olduğu, saraciye modelleri geliştirme ve kalıp hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar; kalıbı bantlama, elde ve bilgisayarda kalıp üzerine modeli çizme, farklı model ve tekniklerde kalıp çıkarma, kontrollerini yapma ve hataları düzeltebilme, aynı zamanda saraciye üretimi de yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar SARACİYE ÜRETİMİ Saraciye üretim elemanının sahip olduğu, saraciye üretimi yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar; saraciye ürünlerini kesme, dikme, montajlama, kalite kontrol yapma ve hataları düzeltebilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanından mezun olan veya sertifika alan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda ayakkabı ve saraciye sektöründe; Ayakkabı üretim atölye ve fabrikalarında, Ayakkabı yan sanayi fabrikalarında, Saraciye, çanta, kemer, cüzdan üretim atölye ve fabrikalarında, Deri aksesuar üretim işletmelerinde, vb yerlerde çalışabilirler alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|