Mutfakta İşinize Yarıyacak Püf Noktalar |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta İşinize Yarıyacak Püf NoktalarPATATES PÜRESİ İÇİN Patates püresini yaparken dha lezszetli olmasını istiyorsanız,içine süt de katabilirsinizAma ne kadar süt atacağınızı kestiremiyorsanız,süt yerine süt tozu kullanabilirsinizBöylece hem patates püresinini kıvamıı rahatça tutturabilirsiniz hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz TART HAMURU TOPAKLAŞIYOR MU? Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ilave edinİyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirinBöylelikle tart hamurunun topaklanmasını önlemiş olursunuz YUMURTANIN SARISINI AKINDAN AYIRMAK İÇİN Yumurtanın sarısını akından ayımranın kolay yolu,yumurtayı bir huni içine kırmaktırYumurtanın beyazı huninin içinden geçerek altına tutacağını kaba akacaktırDikkat edilmesi gereken nokta ise yumurtanın taze olmasıdırBayat yumurta olması durumunda sarısı patlayabilir BUZDOLABINDA OLUŞAN KÖTÜ KOKULAR Buzdolabınıza sinen ve bir süre sonra kötüleşen kokulardan kurtulmanın çaresi ;küçük bir kaba bir miktar süt koyup ağzı açık şekilde dolapta bulundurmaktırGöreceksiniz süt bir süre sonra bütün kötü kokuları emmeye başlayacaktır LEZZETLİ HAZIR ÇORBALAR Hazır çorbaları hazırlarken içlerine biraz soğan doğrayıp,ince kıyılmış nane veya maydanoz ilave edebilirsinizBöylece çorbanızın hem görünümü hem de lezzeti değişecektirÖte yandan hazır çorbaların yağ oranı düşüktürEğer yağ ilavesi yapmak istiyorsanız,çorbanıza,ocaktan indirmeye yakın kızgın yağ gezdirin KAŞAR PEYNİRİ ZİYAN OLMASIN Buzdolabında uzun süre kalan kaşar peyniri kurur ve tadı bozulurBu tür peynirleri atmak yerine değerlendirmek istiyorsanız;kaşar peynirini rendeleyip küçük poşetlere doldurarak difrizde dondurunBöylece kurumuş ve atmak üzere olduğunuz kaşar peynirini atmak yerine,böreklerde kullanmış olursunuz TURP SEÇERKEN DİKKAT EDİN Turp alırken yüzeyinin parlak ve gergin,yapraklarının da taze olmasına dikkaet edinUzun süre saklayacaksanız ıslatılmamış turp alınTurpu soyup saklayacaksanız,üzerine limon suyu sürüp o şekilde saklayın DİKKAT!KARBONAT VİTAMİNLERİ ÖLDÜRÜR Bakiliyat tipindeki gıdaları pişirmeden bir gece önce yumuşaması için suda bekletirsinizDaha çabuk yumuşaması için suya karbonat katabilirsinizFakat bu işlem sonucu karbonat bakliyatın içerdiği vitaminleri çldürecektir CİĞER KIZARTMADAN ÖNCE Ciğer tava yapmadan önce ciğerleri batıracağınız una bir miktar karbonat ekleyebilirsinizAyrıca yağı iyice kızdırırsanız,arnavut ciğerinizin tadı çok daha lezzetli olurCiğerleri yarım saat kadar süt içinde de bekletebiilrsiniz HARDAL KURURSA Uzun süre duran hardal kuruyabilirBunu önlemek için kavanozunuzun üstüne biraz yağ gezdirip,bir tutam tuz ekleyerek karıştırınHardal kuruduğunda uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem de içine biraz sirke ya da sıvıyağ koyup,eriyene dek karıştırın ve bir tutam tozşeker ilave edin KAHVE DEĞİRMENİNİ TEMİZLEMEK İÇİN Kahve değirmeninizde öğüttüğünüz maddelerin kokusnu temizlemek için;bayat ekmeği parçalara bölerek,kahve değirmenine çekinBöylece kahve değirmeninde oluşan kokular ekmek tarafından alınmış olacaktır PİLAV NASIL TANE TANE OLUR? Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını sağlamak için;pilav tenceresinin içine pişirme esnasında incecik dilimlenmiş bir limon koyunSonuç,her zaman olumlu olacaktır KEREVİZİN KOKUSUNU SEVMEYENLER İÇİN Kervizin kendine has kokusu vardırAncak bazıları bu kokuyu sevmezlerKerevizin bu kokusunu almak için kerevizi pişirme esnasında tencereye biraz lahan turşusu katınGöreceksiniz kerevizin kokusundan eser kalmayacaktır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|