Ankara Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Üniversitesi BölümleriAnkara Üniversitesi Bölümleri Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Eczacılık Fakültesi Eczacılık Hukuk Fakültesi Hukuk Tıp Fakültesi Tıp Veteriner Fakültesi Veterinerlik Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Antropoloji Arap Dili ve Edebiyatı Bilgi ve Belge Yönetimi Bulgar Dili ve Edebiyatı Coğrafya Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Dilbilim Fars Dili ve Edebiyatı Felsefe Fransız Dili ve Edebiyatı Halkbilim Hindoloji Hititoloji Hungaroloji İngiliz Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı Japon Dili ve Edebiyatı Kore Dili ve Edebiyatı Latin Dili ve Edebiyatı Leh Dili ve Edebiyatı Psikoloji Rus Dili ve Edebiyatı Sanat Tarihi Sinoloji Sosyoloji Sümeroloji Tarih Türk Dili ve Edebiyatı Urdu Dili ve Edebiyatı Yunan Dili ve Edebiyatı Klasik Arkeoloji Prehistorya Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Zihin Engelliler Öğretmenliği Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Biyoloji Fizik İstatistik Kimya Matematik Matematik (İkinci Öğretim) Biyoloji (İkinci Öğretim) Astronomi ve Uzay Bilimleri (İkinci Öğretim) Kimya (İkinci Öğretim) İstatistik (İkinci Öğretim) İlahiyat Fakültesi Dünya Dinleri İlahiyat Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları İletişim Fakültesi Gazetecilik Halkla İlişkiler ve Tanıtım Radyo, Sinema ve Televizyon Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Fizik Mühendisliği Gıda Mühendisliği Jeofizik Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği Kimya Mühendisliği Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ebelik Hemşirelik Sağlık Kurumları Yöneticiliği Sosyal Hizmet Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri İktisat İşletme Maliye Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uluslararası İlişkiler Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bahçe Bitkileri Bitki Koruma Tarım Ekonomisi Tarım Makineleri Tarımsal Yapılar ve Sulama Tarla Bitkileri Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Zootekni Süt Teknolojisi Su Ürünleri Mühendisliği |
Ankara Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Üniversitesi BölümleriAnkara Üniversitesi 1946 yılında Başkent Ankara'da kurulmuş bir üniversitedir Daha eski tarihlere dayanan köklü fakülteler Ankara Üniversitesi çatısı altında bir araya getirilmiştir Ankara Üniversitesi, Üniversite Kanunuyla birlikte kurulan ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk üniversitesi niteliğini taşıyan bir eğitim kurumudur Türkiye'nin en önemli ve saygın üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi'nin en eski ve köklü fakülteleri 1842 yılında kurulan Veteriner Fakültesi ve 1859 yılında kurulan Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mekteb-i Mülkiye)'dir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|