|
|
Konu Araçları |
ankara, laboratuvar, meslek, okulu, sağlık, teknikleri, tıbbi, üniversitesi |
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri - Ankara Üniversitesi Sağlık Meslek Okulu |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri - Ankara Üniversitesi Sağlık Meslek OkuluTıbbi Laboratuvar Teknikleri - Ankara Üniversitesi Sağlık Meslek Okulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Ankara Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü Süre: 2 Yıl Eğitim Dili:Türkçe Kabul Koşulu ınavsız Geçiş/ Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı Puan Türü ay-1 Kontenjan:20 Öğrenci Sayısı: 53 Tel:0 312 357 32 42 Faks:0 312 380 48 68 e-posta:shmyo@ankaraedutr Web:http://shmyoankaraedutr Adres: Fatih Caddesi 197/A Keçiören-Ankara PROGRAMIN AMACI :Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı, hastane, laboratuvar ve kliniklerde kullanılan cihazların çalıştırılması, sağlık kuruluşlarında değişik tahlillerin yapılması, tıbbi sağlık personelinin yetiştirilmesi konularında teorik ve pratik eğitim yapar PROGRAMI SEÇMEYİ DÜŞÜNEN ADAYLARA ÖNERİLER: Bu programa girmek isteyen öğrencilerin biyoloji, fizik, kimya ve insan bilimleri alanlarına ilgili, kapalı ortamlarda çalışabilen, dikkatli ve sorumlu kimseler olmaları gerekmektedir PROGRAMDA YER ALAN BAŞLICA DERSLER: Matematik, Anatomi, Fizyoloji I-II, Meslek Esasları, İletişim Becerileri, Fizik, Hasta Psikolojisi, Bilgisayara Giriş, Halk Sağlığı, İlk Yardım ve Meslekte Etik dersleri diğer programlarla ortak verilmektedir Mikrobiyoloji I-II, Temel Kimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Hematoloji I-II, Biyokimya I-II, Histoloji, Parazitoloji, Nükleer Tıp, Klinik İmmün Hematoloji, Histopatoloji, İmmünoloji Laboratuvarı, Klinik Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Yöntemleri, Laboratuvar Yöntemleri ve Güvenliği mesleki dersler olarak okutulmaktadır Bazı mesleki derslerin yıl içinde klinik uygulamaları ve öğretim yılı sonunda 20 iş günü yaz stajı yapılmaktadır DİPLOMA VE ÇALIŞMA ALANLARI: Çalıştıkları laboratuvar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar Bu alanda eğitim görenler sağlık ocakları, devlet hastaneleri, özel klinikler ve laboratuvarlarda çalışacakları gibi Sağlık Bakanlığı teşkilatlarında da çalışabilirler Ülkemizde bu alanda yetişmiş elemana ihtiyaç olduğundan mezunlar kolaylıkla iş bulabilirler Kaynak |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|