![]() |
Cezaevi'nden Üniversite Okuyorlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezaevi'nden Üniversite OkuyorlarCezaevi'nden üniversite okuyorlar Öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak eğitimini amaçlayan ve çağdaş bir uygulama olarak görülen Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim sistemi, gelişmiş pek çok ülkede uygulanıyor ![]() Kurulduğu 1982 yılından itibaren 1 milyonu aşkın mezun veren ve 1 milyon 100 bin öğrenci sayısıyla dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan Anadolu Üniversitesi (AÜ), uzaktan eğitim sistemi olan açık öğretimle, cezaevindeki mahkumların eğitimine de olanak sağlıyor ![]() Uzaktan öğretim, her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak, eğitimlerini sürdürdükleri bir sistem olarak görülüyor ![]() Türkiye'de, farklı mekanlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileriyle bir araya getiren modeli ilk uygulayan kurum AÜ oldu ![]() ![]() 2010-2011 öğretim yılında 28 ![]() ![]() ![]() -''AÖF SINAVLARINA HER YIL 1500 MAHKUM GİRİYOR''- AÜ Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) öğretim görenler arasında mahkumlar da bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakanlıktan gelen listede de 2010 yılında gerçekleştirilen AÖF ara sınavına 134 cezaevinden 1524 öğrenci, dönem sonu sınavına 132 cezaevinden 1511 öğrenci, bütünleme sınavına da 140 cezaevinden 1075 öğrenci katıldı ![]() AA |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|