İü Öğrencilere Ceza Yağdırdı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İü Öğrencilere Ceza Yağdırdı

İÜ Öğrencilere Ceza Yağdırdı

Türkiye'de ilk Kürt Enstitüsü'nü açarak 'demokratik açılım'a öncü olmakla övünen İstanbul Üniversitesi, 'afiş asmak' ve 'okula zorla girmek' gibi 'suçlamalarla' 54 öğrenciye iki hafta ile iki yıl arasında uzaklaştırma cezaları verdi

Edebiyat Fakültesi Hititoloji Bölümü öğrencisi Burçin Şimşek, 1 Mayıs ve Deniz Gezmiş'in ölüm yıldönümünde afiş astığı için üç hafta uzaklaştırma cezası aldı

Hukuk Fakültesi'nden Şafi Onat'a verilen bir dönemlik uzaklaştırma cezasının gerekçesi 'okula zorla girmek' Onat, “Muhsin Yazıcıoğlu öldüğünde karşıt görüşlü öğreciler etkinlik yapmıştı Bu etkinlikte arbede yaşandı Bunu duyunca okula girmek istedim polis okula almayınca tartıştık” dedi

Bir yıl uzaklaştırma alan Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Mehmet Karadağ'ın anlattılarıysa inanılır gibi değil: “Geçen yıl sol görüşlü öğrencilerden biri sağ görüşlü öğreciler tarafından satırla yaralandı O olaylarda yaralanan arkadaşa satırla vurmuşum! Mağdur biziz, yaralanan arkadaşım Niye vurayım? Bir yıl uzaklaştırma aldım Bu yıl okul bitecekti, bitemiyor

Mezuniyeti ertelenen öğrencilerden biri de Eren Can: “Kantinde karşıt görüşlü öğrenciyle tartıştık Önce ifade verdim, ceza çıkmadı Bir ay sonra tekrar soruşturma açıldı Bir dönem uzaklaştırıldım

Üniversite açılır açılmaz verilen cezalar, dün yaklaşık 150 öğrenci tarafından Beyazıt Meydanı'nda protesto edildi 'Bekçi Yunus eğitim hakkıma dokunma' yazılı pankart taşıyan üniversiteliler, 'Tayyip'e doktora, öğrenciye ceza' diye slogan attı

Öğrenciler Rektör Prof Dr Yunus Söylet'e 'Nobel Disiplin Cezası Ödülü' vererek eylemlerini bitirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com