|
|
Konu Araçları |
bahçeşehir, bilgi, çalışmaları, geniş, hakkında, kuruluş, tarihi, üniversitesi |
Bahçeşehir Üniversitesi Kuruluş Tarihi Çalışmaları Hakkında Geniş Bilgi |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçeşehir Üniversitesi Kuruluş Tarihi Çalışmaları Hakkında Geniş BilgiBahçeşehir Üniversitesi kuruluş tarihi çalışmaları hakkında geniş bilgi Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından TC Bahçeşehir Üniversitesi’nin kurulmasına 18 Ocak 1998 tarihli ve 23234 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 15 Ocak 1998 tarihli ve 4324 sayılı kanun ile, TBMM karar vermiştir Bahçeşehir Üniversitesi kuruluşundan kısa bir süre sonra, Şubat 1998 tarihinde Kaliforniya San Diego Devlet Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik ve stratejik işbirliği protokolü imzalamıştır Üniversite 1999- 2000 Eğitim – Öğretim yılında ÖSYS ile ilk öğrencilerini almıştır Üniversite’nin akademik dünyaya adım atışının resmi açılışı 6 Kasım 1999 günü yeni kampüsümüzde gerçekleşmiştir Açılışı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Başkanı Rauf Denktaş birlikte yapmışlardır İlgili başlıklar Liste – Türkiye’deki üniversiteler Bağlantılar http://wwwbahcesehiredutr/ |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|