Astım Hastalığı Hakkında Bilgiler Astım Alerjik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Astım Hastalığı Hakkında Bilgiler Astım AlerjikAstım Hastalığı Hakkında Bilgiler, Astım Alerjik Astım hakkında bilgimiz sanılandan çok daha azdır Yıllar-dır yapılan çalışmalara karşın, hekimler astımın nedenini henüz bilmiyorlar Yine onca çabaya karşın, kesin bir tedavi yolu da bulunabilmiş değil![]() Ama uzmanların emin olduğu noktalardan biri şudur: He-men her astımlı kendi durumunu denetim altına alabilir Bunu başarmanız şunları sağlar:Hışıltılı soluma, öksürük, nefes darlığı ya da göğüste sı-kışma belirtilerini sık sık yaşamazsınız ![]() Geceleri rahat uyursunuz ![]() Astım nedeniyle okuldan ve işten geri kalmazsınız ![]() Acil servis kapılarını aşındırma, hastanede yatma zorun-luluğundan kurtulursunuz ![]() Astım ilaçlarına bağlı yan etkiler çok azalır ve belki de hiç düzeyine iner ![]() Bedensel uğraşların hepsini yerine getirebilirsiniz ![]() Bütün bu saydıklarımız gerçek olabilir Yeter ki bize inanın Siz (ya da çocuğunuz) astımla birlikte istediğiniz kadar normal, hareketli bir yaşam sürdürebilirsiniz Burada anahtar siz-siniz İlaçlarınızı almalı, akciğer kapasitenizi izlemeli, astımı tetikleyen etkenlerden uzak durmalısınız Ve denetimi elden kaçırmadan nasıl dizginleri biraz gevşeteceğinizi bilmelisiniz![]() İzleyen sayfalarda yatak odanızdaki tozlardan acil bir du-rumda inhaler kullanmaya kadar astımla başa çıkmanızı sağla-yacak açıklamalarda bulunacağız Ama önce astımın ne oldu-ğuna ve ne yaptığına bir bakalım |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|