|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| açan, astım’a, astımdan, engelleyin, korunma, nedenleri, yol |
Astım’A Yol Açan Nedenleri Engelleyin Astımdan Korunma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Astım’A Yol Açan Nedenleri Engelleyin Astımdan KorunmaAstım’a Yol Açan Nedenleri Engelleyin, Astımdan Korunma Hastalığın kaynağı bazılarında evde beslenen kedi, bazıların-da da papatyadır Astımlı birçok kişi için ise bir şey söylemek zordur Evet, astım ataklarına neden olabilen alerjenlerden söz ediyoruz![]() Daha önce de belirttiğimiz gibi, astım genellikle alerjiyle bağlantılıdır Dolayısıyla hapşırığa ya da burun akıntısına yol açan bazı alerjenler astımlılarda atakları tetikleyebilir Alerjiyi başlatan başlıca kaynaklar şöyle sıralanabilir:Ev tozu akarları Ne kadar temiz olursa olsun, evinizin mikroskobik büyüklükte milyonlarca akan barındırdığı rahat-ça söylenebilir Bunlar yastıkların, mobilyaların, yatakların, divanların ve elbiselerin üzerinde bulunur Dışkıları olan bir proteinin astımı tetikleme gücü son derece yüksektir![]() Küfler Karanlık ve nemli yerler küflerin yaşamasını sağ-lar Banyo, duş kabinleri, bodrum katları, yaprak çürüntüleri, odunluk ve başka birçok yer bu koşullara uygundur Küf, üre-terek havada uçuşmaya bıraktığı sporlar sayesinde ürer Bu sporların solunum yoluyla alınması birçok kişide alerjik tepki-lere yol açar![]() Polenler Ayrıkotu, yonca, papatya gibi otlar, çınar, çam gi-bi ağaçlar ve çeşitli bahçe bitkilerinin polenleri alerjik tepkile-re ve astım ataklarına yol açabilir![]() Ev hayvanlarının kıl-deri döküntüleri Hayvanların pul pul dökülen deri ve deri türevleri birçok kişide alerjileri ve as-tımı tetikleyen proteinler içerir![]() Besinler ve ilaçlar Ender vakalarda besinlerdeki proteinler astım ataklarını tetikleyebilir Sülfitler olarak bilinen besin ko-ruyucuları bazen sorunun kaynağı olabilir Bu maddeler genel-likle kurutulmuş meyve, bira, şarap, işlenmiş patates ve kari-des gibi yiyeceklere katılır![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|