Muhteşem Saçlar İçin 7 Altın Kural |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhteşem Saçlar İçin 7 Altın KuralMuhteşem Saçlar İçin 7 Altın Kural Uzmanlar sağlıklı saçlara sahip olmak için, sağlıklı, dengeli ve doğru beslenmek gerektiği görüşünde birleşiyorlar İşte sağlıklı saçlara sahip olmak için gerekli olan kurallar: Kural 1: Saç sadece kökünden beslenir Bu kural hiç unutulmamalıdır Dışarıdan lokal olarak uygulanan preparatlar, saçlarımıza sağlık getirmez Bu tür uygulamalar, saçların yıpranmış görüntüsüne, kısa süreli değişmeler dışında yarar sağlamaz Saçlarımız için gerekli olan besin maddeleri, saçlarımıza, sadece kan yoluyla ulaşabilir Yeterli protein, demir, çinko, biotin ve folik asit içeren beslenme şekli, saçlarımız için çok önemlidir Kural 2: Saç boyası, renk açıcılar, jöle ve köpük gibi kimyasal maddelerin günümüzde çok sık kullanılıyor Bu maddeler doğru kullanıldığında, nadiren saçlara zarar verir Çok sık ve uzun süreli uygulamalar, saçların zaman içinde zayıflamasına ve kırılmalara sebep olur Sık şampuanlama saçların yıpranmasına sebep olur Gün aşırı yıkama, saç sağlığı açısından uygun gözükmektedir Kural 3: Saçlar ıslak iken daha kırılgandır Islak saçlar yumuşak havlularla ve düşük ayarlı kurutma makineleriyle kurutulmalıdır Kural 4: Aynı şekilde kaba ve sert fırçalama, saçların çabuk yıpranmasına ve mat görünmelerine neden olmaktadır Kural 5: Kimyasal içeriği az olan bakım ürünleri kullanmalıyız Örneğin ammoniyum lauryl sülfat ya da silikon içeren ürünler, saçlarımızı aşırı kurutarak daha kolay kırılmalarına yol açmaktadır Kural 6: Sıkı toplanmış saçlar, atkuyrukları, topuzlar ve örgüler saçların köklerini zayıflatır Özellikle alnın yan kısmındaki saç dökülmelerinin sebebi saçların sıkı ve gergin toplanmasıdır Kural 7: Saç sağlığı için en önemli olan diyetin içeriğidir Protein açısından yetersiz diyetler, saç köklerini dinlenme dönemine sokarak, proteinden tasarruf etme yoluna gider Bu ağır diyetleri takiben 2–3 ay içinde yaygın saç dökülmesi görülebilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|