Bıçak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Bıçak TatlısıBıçak Tatlısı Malzemeler 1 Paket Margarin 2 Su Bardağı Süt 3 Su Barağı Un 1 Adet Yumurta Şerbet İçin: 500 gr Şeker 1,5 Su Bardağı Su 1/2 Limonun Suyu Tarifi Önce şerbeti hazırlayın Bunun için şeker ve 1 5 su bardağı suyu kaynatın Limon suyunu ilave edin![]() Derin bir kapta margarini eritin Sütü ekleyin Kaynadıktan sonra altını kapatın Unu azar azar ekleyin Sürekli karıştırarak hamur yapın Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin İyice yoğurun Hamuru fırın kabına yayın Elinizle düzeltin Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin 4 saat dinlendirip,servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|