![]() |
Sağlığımız Ve Yiyecekler Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlığımız Ve Yiyecekler Şifalı BitkilerSağlığımız ve Yiyecekler Dünyanın en faydalı içeceği: Süt Bir “yaşam mucizesi” diye nitelenebilecek kadar büyük besin değerine sahip olan sütün, insan yaşamındaki yeri insanlık tarihi kadar eski ![]() Süt içerdiği bol miktarda kalsiyum ve vitaminlerle birçok hastalığı önler, hatta tedavi eder ![]() ![]() Süt binlerce yıldır insan vücudunun en fazla ihtiyaç duyduğu içecek olmayı sürdürüyor ![]() Bebeklik ve çocukluk döneminde süt tüketimi Dünyanın en yararlı içeceği süt, insanların doğumlarından itibaren aldıkları ilk besin ![]() ![]() ![]() Çocukluk döneminin ilk birkaç yılı, bir çocuğun gelecekteki sağlıklılığı üzerinde hayati bir önem taşır ![]() ![]() Süt, memeden kesilen çocuğun gıdasının önemli bir parçası olmaya devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() Ergenlik çağında besinlere ihtiyaç oldukça yüksektir ![]() ![]() ![]() Gençlerde süt tüketimi Gençler için sağlıklı bir beslenme düzeni, mümkün olduğunca besleyici değeri yüksek olan çeşitli gıdaları içermelidir ![]() ![]() Günde 500 ml ![]() ![]() ![]() Süt aynı zamanda, enerji, protein ve çeşitli vitaminleri de sağlar ve yemek arası içecek olarak dişleri de korur ![]() Yaşlılık döneminde süt tüketimi Süt ve süt ürünlerini uyumluluğu, çeşitliliği ve besleyici olması bu ürünü yaşlılar içinde değerli kılar ![]() Yaşlı kimselerin besin ihtiyaçları genellikle daha genç yetişkinlerin ihtiyaçları ile benzer ve vitamin D dışında 65 yaşın üzerindeki kişiler için spesifik bir tavsiye yoktur ![]() ![]() ![]() Süt ve süt ürünleri gıdalara ilgisini kaybeden kişiler için özellikle önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Yararları Kemik erimesini önler ![]() Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir ![]() İshali tedavi eder Mide rahatsızlıklarını giderir ![]() Sindirim sistemini düzene sokar ![]() Ülseri önler ![]() Beyine enerji verir ![]() Diş çürüklerini önler ![]() Kronik bronşiti önler ![]() Tansiyonu düşürür ![]() Yağsız süt, kolestrolü düşürür ![]() Kanserin önlenmesine yardımcı olur ![]() 21 Mayıs Dünya Süt Günü Domates suyu prostat kanserine karşı Araştırmalar domates suyunun prostat kanseri riskini azalttığını gösteriyor ![]() Likopen açısından zengin bir besin olan domatesin, prostat kanseri riskini azalttığı öne sürülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Amerikan Journal of Nutritional Science dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçlarına göre, domateste bulunan Likopen, prostat kanseri riskini önemli ölçüde azaltıyor ![]() Yaklaşık 47 bin yetişkin erkek üzerinde yapılan araştırmada, haftada 2-4 porsiyon taze domates tüketenlerde prostat kanseri riskinin, hiç tüketmeyenlere oranla % 26 oranında azaldığı gözlemlendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SAĞLIKLI BİR YAŞAMIN ANAHTARI SEBZE, MEYVE VE MEYVE SUYU Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik B****ü öğretim üyelerinden Prof ![]() ![]() “Domates, karotenoidlerden özellikle Likopen açısından çok zengin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haftada iki kez dondurma serbest Beslenme uzmanları haftada iki kez dondurma tüketimini öneriyor, özellikle çocuklarda kalsiyum ihtiyacının karşılanmasınında tavsiye edilen dondurmanın seçiminde üretim esnasında yapılanlar büyük önem taşıyor ![]() Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seçil Kenar, dondurmanın faydalarını, ne kadar tüketilmesi gerektiğini ve seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı ![]() ![]() ![]() DONDURMAYI NE SIKLIKLA TÜKETMELİSİNİZ? Yaz aylarının vazgeçilmez tatlarından biri de rengarenk dondurmalar! Fakat yemeden önce genellikle “Acaba kilo alır mıyım?”, “Diyetimi bozar mı?”, “İçeriğindeki katkı maddeleri sağlığa zararlı mı?” gibi birçok soru akılları karıştırır ![]() ![]() “Dondurmanın yapımında süt ve süt ürünlerinin yanı sıra şeker, glikoz şurubu gibi tatlılık verici maddeler, bitkisel yağ ve/veya süt yağı, çeşidine göre çikolata, kakao, meyve, fındık/fıstık, karamel gibi besinler, sahlep, kıvam verici, doğal ve doğala özdeş aromalar bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAFTADA 1-2 KEZ ÖNERİLİR “Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programında haftada 1-2 kez dondurma tüketimi önerilebilir ![]() ![]() ![]() DONDURMA SEÇİMİNE DİKKAT! Dondurma seçiminde ve tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları Dyt ![]() “Süt mikroorganizmaların kısa sürede üreyebileceği ve bireyde ciddi sağlık problemlerine sebep olabilecek bir besin öğesi olmasından dolayı dondurmanın mutlaka pastörize sütten yapılmış olması gerekiyor ![]() -------------------------------------------------------------------------------- DONDURMANIN TARİHİ Dondurma ilk olarak 3000 yıl kadar önce, Çinliler tarafından üretilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci Dünya Savaşı´nın sona ermesiyle, dondurma üretimi çok daha uygun ortamlarda gerçek***tirilmeye başlayınca, günde yaklaşık yüz ton dondurma işleyebilecek kapasitede dev tesisler çıkmış ortaya ![]() ![]() ---- TÜRKİYE’DE HALA AZ TÜKETİLİYOR Dondurmanın Türkiye’de bir sektöre dönüşmesi ise son 25 yıla dayanıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sağlığımız Ve Yiyecekler Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlığımız Ve Yiyecekler Şifalı Bitkileremeğine sağlık teşekkürler bilgi için (: |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|