|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baharat, baharatlar, başlıca, grupları, yerler, yetiştirildikleri |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerBaharatlar 7 ana grupta incelenir: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerAnason:Haziran-ağustos aylarında, beyaz renkli çiçekler açan, 50-60 cm yüksekliğinde, bir senelik bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerÇörekotu: Haziran-temmuz ayları arasında yeşille karışık açık mâvi renkli çiçekler açan, 20-40 cm boyunda bir senelik, otsu bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şam çörekotu (Nigella damascena): Yaprakları parçalıdır ![]() ![]() ![]() Kır çörek otu (Nigella arvensis): 10-30 cm yüksekliğinde mâvi çiçeklidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerDefne: 6-18 m yüksekliğinde, yuvarlak tepeli ve sık dallı bir ağaç veya ağaçtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerHardal: 0,2-1,5 m boylarında beyaz veya sarı çiçekli, yıllık otsu bitkilerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Siyah hardal otu (Sinapis nigra): 1-1,5 m boyunda, bir yıllık sarı çiçekli otsu bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılan kısımları tohumları ve tohumlarından elde edilen yağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz hardal otu (Sinapis alba): Beyaz çiçekli hardal otudur ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz hardal otunun sarı-kırmızı veya beyaz renkteki olgun tohumlarından hardal yağı elde edilir ![]() ![]() Yabani hardal (Sinapis arvensis): 20-60 cm yüksekliğinde, memleketimizde tarla ve nadaslarda, yol kenarlarında yetişen bir tarla otudur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerHindistancevizi: Srilanka, Malezya ve Afrika ülkelerinde yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerKarabiber: Hindistan, Brezilya, Singapur, Malezya, endonozya ve Vietnamda yetiştiriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerKaranfil: 10-20 m yüksekliğinde, yaprak dökmeyen ağaçlardan elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerKekik: Mayıs-eylül ayları arasında çiçek açan çok yıllık, çok dallı, odunsu ve küçük çalımsı bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerKimyon:Konya ve Polatlı'da yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerKırmızı Pul Biber:Güneydoğu illerinde, en çok Gaziantep ve ıslahiye'de üretiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Başlıca Baharatlar Baharat Grupları ve Yetiştirildikleri Yerler frmacil sayfa 2iki --->: Başlıca Baharatlar Baharat Grupları ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerKöfte Baharı:Bu baharat, değişik baharatların belirli ölçülerde karıştırılıp eöğütülmesinden elde edilen bir karışım Ana maddesi kişniş Karabiber, Tatlı Kırmızı Biber, az miktarda Karanfil, Defne yaprağı ve Kekik'ten oluşuyor |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerSusam: Bir metre boyunda, yağ veren bir yıllık otsu bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerSumak: Güneydoğu Anadolu'da yetişen, çalı gurubundan, bodur bir ağacın yapraklarının kurutulup toz haline getirilmesiyle elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri Yerler |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başlıca Baharatlar Baharat Grupları Ve Yetiştirildikleri YerlerTarçın: Vatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaçtan elde edilir ![]() ![]() Çin tarçını (Cinnamamum cassia): Güneydoğu Çin’de yetiştirilen bir türdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seylan tarçını(Cinnamomum seylanicum): Kışın yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaçtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarçın esansı: Seylan tarçınının kabuklarından elde edilen bir uçucu yağdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|