![]() |
Kartpuzu Nasıl Tüketmeliyiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kartpuzu Nasıl TüketmeliyizKartpuzu nasıl tüketmeliyiz Lezzeti ve serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih gören meyvesi karpuzun, açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu, ancak karbonhidrat içermesi nedeniyle kilo problemi olanların dozunu kaçırmaması gerektiği bildirildi ![]() Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metobalizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() Yüzde 90'ı su olan karpuzun tüketildiğinde tokluk hissi veriyor ![]() Lezzetinin yanı sıra, vitamin değerleriyle de karpuz çok yararlı bir meyve ![]() ![]() Yemekten hemen sonra tüketilen karpuz dolu midede rahatsızlık yaratabiliyor bu yüzden uzmanlar, aç karnına tüketilmesi öneriyor ![]() Karpuz, protein, yağ, karbonhidrat, demir, selüloz, kalsiyum, fosfor, A vitamini, C vitamini ve potasyum içeriyor ![]() ![]() potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı oluyor ![]() ![]() ![]() ÇEKİRDEĞİNİ DE ÇIKARMAYIN Karpuz çekirdeklerinin de içinde bulunan ''Cucurbocitrin'' adlı maddenin kan basıncını düşürmede ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkisi var ![]() Karpuz, su, madensel tuzlar ve antioksidanlar açısından da zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B ve C vitamini içermesi de diğer artıları ![]() ![]() Karpuzun besin değerinin diğer birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|