Hodan Yağı Ve Faydaları Nelerdir

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hodan Yağı Ve Faydaları Nelerdir




Hodan Yağı Ve Faydaları Nelerdir

Bir Yıllık

0,3-1m

5-9 Aylar

Na

Otu, Yağı

Sığırdili

Hıyar otu

Neşe otu

Zembil çiçeği

Turşu otu

Familyası: Hodangillerden, Raublatgewâchse, Boragiaceae

Drugları: Hodan otu; Broginis herba

Hodan yağı; Broginis oleum

Hodanın yaprak ve çiçekleri kurutularak çayı yapılırken tohumlarının yağı çıkarılarak natürel ilaç yapımında kullanılır

Giriş: Hodangillerin sadece iki alt türü mevcuttur ve bunlar; Kuzey Afrika Hodanı ve Korsika Hodanı diye anılırlar Kuzey Afrika Hodanı; Borago longifolia ve Korsika hodanı; Borago pymaea diye adlandırılırlar, fakat günümüzde bu iki alt tür birbirine karışmıştır Kültür bitkisi olarak genellikle Sırbistan, Hırvatistan, Bosna, Romanya, Bulgaristan ve Tür*kiye’de yetiştirilmektedir Çünkü bu ülkelerde çokça yapılan turşulara yaprakları katılmaktadır Bu nedenle de Hıyar otu veya Turşu otu diye de anılır Çiçeklerinin sarkık şekilde olması nedeni ile Zembil çiçeği yap*raklarının sığırdiline benzemesi nedeniyle de Sığırdili diye anılır Yap*raklarının yenmesi ile insanı neşelendirdiği bu nedenle de Neşe otu diye de anılır Plinlus bu bitkinin cinsel gücü artırdığını tespit etmiş ve bitkiyi <> diye adlandırmıştır

Botanik: Hodan 0,3-1mm boyunda çok yıllık, dikine yükselen, oldukça sık çatallaşan ve üzeri kaba tüylerle kaplı bir bitkidir Yaprakları değişken sıra ile dizili, kenarları kertikli, üzeri, pürtüklü, yumurta veya eliptik şekilde, 5-20cm uzunluğunda, 3-15cm eninde sığırdili şeklinde alt yaprakları büyükçe ve üst yaprakları küçüktür Çiçekleri salkım gibi sıkça ve şemsiye gibi topluca bir arada olduğundan Salkım, Şemsiye çiçek demeti diye de anılır Çiçekleri mavimsi mor, mavi veya leylaki mor renkte, geniş mızrak veya ortadan sonra üçgen şeklindeki beş adet taç yaprak ve ince mızrak şeklinde tüylü, yeşil renkli, beş adet kupa yaprak ile ortada leylaki renkli döllenme tohumlarından oluşan meyveleri 4 tohumlu, tohumları oldukça küçük, kahve renkli ve uç kısmında siğil gibi bir çıkıntıya sahiptir

Yetiştirilmesi: Bahçenin bir köşesine ekilerek birkaç tohum ailenin bütün ihtiyacını karşılayacak oranda salata yapmak için yaprak verir

Hasat Zamanı: Mayıs’tan Ekim’e kadar yaprakları ve çiçekleri topla*na*rak yenebilir, veya 50˚’de kurutularak kaldırılır Bitkinin çok sulu olması nedeni ile havalı ve sıcak günlerde kurutulması dahi çok zordur Bu ne*denle suni olarak kurutulması gerekir

Birleşiminde: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur

Araştırmalar: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur

Tesir şekli: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur

Kullanılması:

a) Hodan yağından elde edilen Kapsül ve kremle Premenstural Synd*rom ve Nörodermatoz rahatsızlıklarını iyileştirir Adet öncesi rahatsız*lıklardan (Premenstural Syndrom) bazıları; baş dönmesi, baş ağrısı, sinirlilik, içe kapanma, depresyon, bulantı, göğüs ağrısı, bacakların şişmesi(ödem) ve ağrımasını sayabiliriz Nörodermatozun belirtileri; alerji, kaşıntı, kızarık, şiş gergin pul pul sulu olabilen deri rahatsız*lık*ları

b) Hodan otu eskiden halk arasında öksürük, boğaz ağrıları, böbrek ve mesane iltihaplanması ve romatizmaya karşı kullanılmıştır

c) Halk arasında Hodan çiçeklerinden yapılan çayın insanı neşelendir*diği, stres, depresyon ve bulaşıcı hastalıkları önlediği iddia edilmiştir

Açıklama: Hodan yağı %18-24 oranında γ-Linolen asit içerirken Kana*da’da daha çok yetişen ve bu ülke tarafından tohum yağlarından Natürel ilaçlar yapılan ışıldak tohumu (eşek otu tohumu) %7-8 oranında γ-Linolen asit içerir Kanadalı ilim adamları ışıldak tohum yağının daha ka*li*teli olduğunu ve Hodanın zararlı olduğunu iddia etmişlerdir (ZP395 167) Alman ilim adamları da yaptıkları araştırmalarda γ-Linolen asidin her iki bitkide de [(Z,Z,Z)-6912-Octadecatrin asit] adı ile anılan türden olduğu ve bunun keten yağındaki α-Linolen aside[(Z,Z,Z)-691215-Octadecatrin asit] benzemediği tespit edilmiştir (ZP395167) Böylece Hodan yağının aynı ışıldak yağı gibi kaliteli olduğu ve ayrıca ucuza mal olduğu görülmüştür Kanadalı ve Alman ilim adamları kendi ülkelerindeki şifalı bitkilerin daha üstün olduğunu iddia etmektedirler Oysa bu iki bitkiden de daha kaliteli iki bitkinin Türkiye’de yetiştiğini ve daha da kaliteli olduğunu Alman ve ABD’li ilim adamlarından öğreniyoruz Bu bitkilerden çörek her türlü alerjiye karşı Hayıtda hemen her türlü adet öncesi ve sırasındaki rahatsızlıklara karşı etkilidirler(Elhamdülillah bizde her şey var Yeter ki değerlendirmesini bilelim)

Yan Tesirleri: Hodan yaprak ve çiçeklerinin Pryrrolizidin alkaloitleri içer*diği bunun da kanser yaptığı (Kanserojen) ve karaciğeri zehirlediği Alman Sağlık Bakanlığı tarafından beyan edilmiş ve eczanelerde satıl*ması yasaklanmıştır Oysa Hodan yaprak ve çiçeklerinden binlerce yıldır çay yapılmakta olup şimdiye kadar herhangi bir yan tesiri görülmemiştir Hodan yağı ise Alkaloit türevleri içermediğinden kullanılmasında her*hangi bir sakınca yoktur Pryrrolizidin alkaloit türevleri içeren bitkilerin (Karakafese bak) kanserojen olmadığı Japon, İngiliz ve Avustralyalı ilim adamları tarafından ispat edilmiş ve böylece asılsız bir iddia daha çürütülmüştür hatta bu konuda bir kitap dahi yazılmıştır (Comfrey was ist das? NH899452)

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdırGökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalırGökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirirGökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olurSiyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önlerAlkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadırSucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadırBu da birçok hastalığın ana kaynağıdırAkşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilirHayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olurNe kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluştururÇünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanırŞeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetiklerTatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, fakat karpuz da tatlıdır ve bu da mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içer



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.