Pazarlama Ve Tarımı Destekleyen Kuruluşlar |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazarlama Ve Tarımı Destekleyen KuruluşlarPazarlama ve Tarımı Destekleyen Kuruluşlar Tarımsal üretim sonucu elde edilen ürünlerin işleme merkezlerine veya tüketim merkezlerine ulaştırılıp pazarlanması önemli bir husustur Pazar durumu inceledikten sonra üretime başlanmalıdır Böylece ürünlerin ne kadar yetiştirileceğine karar verilir ve fiyatının ne olacağı tahmin edilir Üreticinin piyasa şartlarından olumsuz etkilenmemesi için devlet tarafından destekleme alımları yapılır Destekleme alımındaki amaç devletin önceden duyurduğu taban fiyattan ürünü alarak çiftçinin zarar görmesini önlemesidir Tarımı desteklemek amacıyla devlet ve çeşitli özel sektör tarafından çeşitli kurumlar oluşturulmuştur Ülkemizdeki tarımsal faaliyetlerin bir plan dahilinde yürütülmesi ve bunların desteklenmesi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yürütülmektedir Tarımı destekleyen kuruluşlar; - Türkiye Zirai Donatım Kurumu - Devlet Su İşleri - Toprak Mahsûlleri Ofisi - Tarım Kredi Kooperatifleri - Ziraat Bankası - Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğü - Çeşitli kooperatif ve kuruluşlar (Fiskobirlik, Tariş, Çukobirlik, Çaykur, Tekel vb) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|