Kushi Diyeti

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kushi Diyeti




Kushi Diyeti

Kushi Diyeti Nasıl Yapılır,

Diyette Neler Yenir Neler Yenmez,

Kushi Diyeti ya da Japon Diyeti Nasıl Yapılır?

Kushi Diyeti ya da Japon Diyeti Nasıl Yapılır ?

Makrobiyotik beslenme biçimi, Japon sağlık uzmanı Michio ve Aveline Kushi çifti tarafından geliştirildi Massachusetts eyaletindeki Boston kentinde Kushi Enstitüsü’nü kuran çift, sağlıklı beslenme üzerine kurdukları programa makrobiyotik adını verdi Onların yanında yıllarca çalışıp uzmanlaşan Michael Rossoff da bu beslenme programını Kushi çiftinden sonra dünyaya tanıtan ikinci kişi oldu Kushi çifti, makrobiyotik kavramını sağlıklı ve uzun yaşama bilimi, bunun vücudumuzla etkileşimi olarak anlatıyor Yediğimiz gıdalar, yaşam biçimimiz ve yaşadığımız çevre de bunun temelini oluşturuyor Bu amaçla makrobiyotikte ilk prensip, vücudun uyum içinde dinamik bir şekilde çalışmasını sağlamak Bunu da gıdalarla yapmak

Kushi Diyetinde Neler Yenir , Neler Yenmez

Makrobiyotiğin temeli aslında tüm diyetlerle aynı ; ”Dengeli Beslenme” Ama elbette her diyette olduğu gibi makrobiyotiğinde kendine göre bir “dengesi” varTam tahıllar, makrobiyotikteki ana besinler olarak geçiyorBöyle olunca her öğünümüzün % 60′ını (Bu tabağımızın neredeyse yarısından fazlası oluyor) tam tahıllar oluşturuyor

Öğünümüzün geri kalan %25-30′unu sebzeler, %5′ini deniz bitkileri ve diğer %5′ini de çorbalar oluşturuyor

Arpa, karabuğday, rafine edilmemiş pirinç, darı, yulaf, çavdar, tam buğday, bulgur makrobiyotik beslenmede devamlı yenebilecek tahıllar arasına giriyor

Yenmesi tavsiye edilmeyen gıdalar arasındaysa, hayvansal besin içeren, kalorili hamur işleri var

Sebzelerden de avokado, patlıcan ve patates gibi bazı sebzeler sık yendiğinde kanda asitlenmeye neden olabileceği için makrobiyotikte tavsiye edilmiyor

Baklagillerden ise fasülye en yararlı besinlerden biri olarak gösteriliyor

Et yenilmesi, hayvanların suni yolla beslenmesi nedeniyle tavsiye edilmiyor Balık ve deniz mahsüllerinde de deniz temiz olduğu sürece hiçbir sakınca görülmüyor

Yine, makrobiyotikte “süt ve süt ürünleri tüketilmese daha iyi olur” deniyor

Kısacası makrobiyotikte bir nevi vejetaryenlik ve vaganlık söz konusu

Bir başka önemli konu ise, tüm besinlerin organik olarak tüketilmeli, yemekler mevsimine göre pişirilme süreleri değiştirilerek yapılmalıBuna göre, ilkbaharda daha kısık ateşte, kış aylarında ise daha harlı ateşte pişirilmeli

Fındık, fıstık, badem ve kestane her öğünde bir avuç kadar yenebiliyor

Meyvelerden elma, kayısı, kiraz, kavun, şeftali, armut, erik yanebiliyor Ama ananas, mango yok

İçeceklerden, kahvenin mutlaka çekilmiş çekirdek kahve olması gerekiyorAlkol ve suni tatlandırıcı kullanılmış içecekler kesinlikle tavsiye edilmiyor

Temel Prensipler Nedir?

•Günde üç öğün ama açken yiyin Lokmayı 50 kez çiğneyin

•Susayınca için Sıcak banyodan kaçının Pamuklu giyin

•Boyun , bilek ve parmaklarınıza ağır aksesuarlar takmayın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.