Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 GıdaYaşam koşulları bizi hergeçen gün ölümcül hastalıklarla karşı karşıya getiriyor Hava kirliliği, gelişen teknolojinin çevreye yaymış olduğu elektromanyetik dalgalar, beslenme ihtiyacımızı karşıladığımız kansolojen madde içeren ürünler![]() ![]() Bizi her an risk altında bırakıyor Bunlara karşı savaş açmak bizim elimizde nasıl mı? İşte bu besinleri tüketerek: Balık: Kalp krizine karşı iyi geliyor Somon, alabalık ve ton balığı türleri, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor Havuç: Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor Havuç, ayrıca gözler için de yararlı Sarımsak: Soğuk algınlığına karşı savaşıyor Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarmısak yenilmesi, büyük fayda sağlıyor Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor Karnıbahar: Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor Fasulye: Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki ensülin üretimini dengede tutuyor Soğan: Kolesterol düzeyini düşürüyor Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor Zeytinyağı: Yüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor Zeytinyağı ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL'yi ise koruyor ya da artırıyor Elma: Kolon kanserini önlüyor Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor Elmadaki balic asid ise boşaltım sistemi için yararlı Portakal: C vitamini deposu portakal, hamile kalmayı kolaylaştırıyor, virüsler ve alerji ile mücadele ediyor Soya fasulyesi: Kemik hastalıklarına karşı 'birebir' diye niteleniyor ve vücuttaki kemiklerin gücünü koruyor ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|