|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
almak, gerekli, psikolojik, yardım, zayıflarken |
![]() |
Zayıflarken Psikolojik Yardım Almak Gerekli Mi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zayıflarken Psikolojik Yardım Almak Gerekli MiZayıflarken Psikolojik Yardım Almak Gerekli mi Siz de sık sık tıkıştırırcasına yeme nöbetleri geçiriyorsanız kilo sorununuz psikolojik etkenlere bağlı olabilir ![]() ![]() "Defalarca diyet yaptım bir türlü olmuyor, yaşam tarzımı değiştirmeye çalıştım ama başarısızım, ilk birkaç hafta iyi gidiyor ama sonra çok mutsuz oluyorum, dayanmıyorum, keşke mucize bir diyet olsa da yapsam ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç içinizden bunları geçirdiğiniz oldu mu? Diyet konusunda çaresiz mi hissediyorsunuz? Pek çok kaynakta fazla kilolu kişilerin yalnızca insanlığın değişen beslenme biçiminin yanı sıra bazı psikolojik nedenlerden şişman olduğu, yemenin zaman zaman bir bağımlılık haline geldiği, kişilerin fazla kilolarından bu yüzden kurtulamadıklarını söyleniyor ![]() Kilo sorunu psikolojik etkenlere dayanan hastalarda rastladığımız öncelikli sıkıntı bu kişilerin sıklıkla yeme nöbetleri geçirmeleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemek yemek bağımlılık yapıyorsa Peki ya yiyeceğin bir bağımlılık haline gelmesi durumu? Evet, buna da sıklıkla rastlıyoruz ![]() ![]() ![]() Yeme sorunu psikolojik etkenlere dayanan kişilere baktığımızda kafalarının sürekli yedikleri ya da yiyemedikleri ile meşgul olduğu, yeme ile ilgili olan düşünceleri zorlukla kafalarından atabildikleri, diyet yaptıklarında ise bu düşüncelerin adeta beyinlerine hücum ettiklerinden yakındıklarını sıklıkla gözlüyoruz ![]() ![]() Vücutla fazla meşgul olma durumu Yeme sorunu psikolojik etkenlere dayanan kişilerde sıklıkla gözlediğimiz son belirti ise bu kişilerin sıklıkla vücutları ile fazlasıyla meşgul olup hayatlarının pek çok alanındaki kötü giden şeyleri dış görünüşleri ile ilişkilendirdikleri, kendilerini bu yüzden hayatta genel olarak başarısız algılayabildikleri ya da aksine bu konuyu tamamen yok sayıp dış görünüşlerini tamamen önemsiz olarak değerlendirdikleri, bütün yaşam enerjilerini bunun dışındaki konulara yönlendirip, bu konuda gelen eleştirilerden fazlaca rahatsız oldukları, sıklıkla buna bağlı olarak çevredekilere öfkelendiklerini gözlüyoruz ![]() Özetlersek, yeme nöbetleri, yiyeceklere bağımlılık ve ancak yiyerek rahatlama, sürekli yemek düşünme, dış görünüş ile aşırı meşguliyet ya da yok sayma fazla kilolarınızın bir miktar da psikolojik olduğunu işaret ediyor olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|