![]() |
Doğru Beslenmede Temel Kurallar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğru Beslenmede Temel KurallarDoğru Beslenmede Temel Kurallar Depolama, hazırlama, pişirme ve servis yapma sırasında en fazla enfeksiyon riski taşıyan gıdalar et, kümes hayvanları ve yumurtalardır ![]() ![]() Ellerinizi Yıkayın Herhangi bir yemeği özellikle kümes hayvanları ve et hazırlamadan önce Salmonella bakterileriyle ya da başka organizmalarla enfeksiyondan kaçınmak için, gıdayı elledikten önce ve sonra ellerinizi su ve sabunla iyice yıkayın ![]() ![]() Akrilik bir levhayı yüksek ısıların organizmaları öldürdüğü bulaşık makinanızda yıkayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Etin Buzlarını Oda Sıcaklığında çözmeyin Eti ya da kümes hayvanını mikro dalga fırında ya da buzdolabınızda çözün, sonra hemen pişirin ![]() Pişmemiş Salamura Yemeyin Eti ya da kümes hayvanını salamura yaparsanız, salamurayı birkaç dakika kaynatarak pişirmeden servis yapmayın ![]() ![]() Kümes Hayvanlarını ve Eti iyice Pişirin Bir et termometresi kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi gibi kümes hayvanlarını düşük ısıda uzun sürede pişirmeyin ![]() Kalan Yemekleri Hemen Buzdolabına Kaldırın Kümes hayvanlarını ve eti buzdolabına koyarak çabucak soğutun, özellikle, doldurulmuş tavuğu buzdolabına koymadan önce uzun süre bekletmeyin ![]() ![]() Çatlak Yumurtaları Asla Kullanmayın Salmonella bakterileri çatlak yumurtalara girebilir ve onları enfekte edebilir; bu nedenle kullanmadan önce yumurtaların çatlaklarını kontrol etmek ve kuşkulu yumurtaları atmak güvenli bir yoldur ![]() Yumurtaları İyice Pişirin Çatlak olmayan bir yumurta bile bakteriler içerebilir, ama Salmonella bakterileri ısıyla yokolurlar, bu nedenle yumurtaları iyice pişirin ![]() ![]() ![]() Küflü Gıdaları Yemeyin Artmış yemekler gibi küflü gıdaları atmak genellikle en iyisidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|