Mısır Şurubu Neden Zararlı |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Şurubu Neden ZararlıMısır şurubu neden zararlı Onkoloji Uzmanı Dr Yavuz Dizdar mısır şurubunun zararlarını şöyle anlatıyor: “Mısırdan elde edilen şurupta daha çok (glikozun dört misli) früktoz bulunuyor Ülkemizde bütün meşrubat, bisküvi sanayiinde ve ucuz tatlı yapımında kullanılıyor Früktoz insan metabolizması için uygun bir şeker türü değil! Şeker metabolizmasını düzenleyen insülin salgısını etkilemez, ‘doyum hissi’ oluşmadığından, bir yönden tüketimin artışına neden olurken, diğer yönden de sağlık açısından ciddi riskleri beraberinde getirir Vücuda alınan früktoz hızla, bir yağ olan trigliseride çevrilir, iç organlarda ve yağ dokusunda depolanır Mısır şurubundan elde edilen yüksek früktoz içerikli şeker, iç organlar ve karın içi yağlanmasının en önemli nedenlerinden biridir Bu yağlanmanın ‘metabolik sendrom’ olarak bilinen tablonun oluşmasına ciddi katkısının bulunduğu kabul edilir Buna bağlı olarak siroz, karaciğer kanseri, karaciğer ameliyatı ve nakli gereken hasta sayısı da artmaktadır Nitekim şeker hastalığı ülkemizde son yıllarda ciddi bir artış gösterdi Üstüne üstlük bugüne dek yapılan pek çok araştırma, doğalın dışına taşmış şeker metabolizmasının pankreas kanserine neden olduğunu gösterdi” |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|