Postpartum Depresyon

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Postpartum Depresyon

Postpartum depresyon:

Kadında ciddi depresyonun görüldüğü en önemli dönemdir Yeni annelerdeki postnatal negatif duygu durumu ve depresyon çok uzun zamandır yazılmaktadır Fakat çözümü konusundaki yayınlar oldukça sınırlıdır

Kadınların stresse cevabı erkekler ile kıyaslandığında farklılık gösterir Kadınlardaki stresse cevap gerek kalitatif gerekse kantitatif olarak farklı hormonal mekanizmalarla açıklanabilir Kadınların stresse olan tipik cevapları menstrüel siklustaki ovaryan steroidlerin sinerjistik etkisine bağlıdır Bunun tipik örneği premenstruel sendromdur Ek olarak kadının yaşam koşullarının tabiatı, kadınsı bir yaşam sürüyor olması, stressi erkeklere oranla arttıran bir faktördür

Örneğin kendine bağımlı çocuklarla yaşayan bir erkek benzer durumdaki kadınla aynı sorumluluğu taşıyor olmasına rağmen, stress kadında daha çok kendini gösterir Bu da erkeklerin daha katı yaşam koşullarına sahip olması ile açıklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com