Cevizli Havuç Salatası Salatalar Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Havuç Salatası Salatalar TarifiMALZEMELER 4 adet havuç (orta büyüklükte) 2 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak 4 kaşık sıvıyağ 1/2 su bardağı ezilmiş ceviz tuz HAZIRLANIŞI Havucu rendeleyin Üzerine sıvıyağ ve tuz ilave edin, suyunu çekinceye kadar pişirin,1-2 dakika kızartın Yoğurt ve sarımsak, tuz karıştırın Havuçların üzerine, sarımsaklı yoğurt ve ceviz ilave edip karıştırın Soğuk olarak servis yapın AFİYET OLSUN ! |
Cevizli Havuç Salatası Salatalar Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Havuç Salatası Salatalar TarifiSOSLU TAVUK KÖFTESİ Malzemeler 4 soğan, 8 domates, 10 dal taze biberiye 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kg tavuk kıyması 3 soğan, 6 dilim bayat ekmek içi 1 yumurta, 6 dal maydanoz, 1 çay kaşığı köri Tuz, karabiber Sos malzemeleri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kaşık kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tane kırmızıbiber 3 diş ezilmiş sarımsak SOSLU TAVUK KÖFTESİ TARİFİ Köfte için soğanları soyup rendeleyin Maydanozları kıyın Ekmek içini ufalayın veya rendeleyin Tavuk kıyması, soğan, ekmek içi, yumurta, maydanoz, köri, karabiber ve tuzu çukur bir kaba alıp yoğurun Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın Üzerlerine yağ sürün Soğanları soyup ortadan ikiye kesin Domatesleri soyup ortadan ikiye kesin Soğan, biberiye ve domatesleri zeytinyağında bekletin Köfte, soğan, biberiye ve domatesleri ızgara ya da mangalda iki taraflı pişirin Sos için zeytinyağı, sarımsak, maydanoz ve tane biberi bir kasede karıştırın Köfteleri sos ile servis yapın Dilerseniz sosu kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp köfteleri üzerine yerleştirerek servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|