Lezzetli Bamya Çorbasının Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Bamya Çorbasının TarifiLezzetli Bamya Çorbasının Tarifi Malzemeler: 200 gr çiçek (kuru) bamya 100 gr yağlı kuzu eti 3 soğan 3 domates 5-6 su bardağı su 3 limon 1 çorba kaşığı kuyruk yağı 1 çorba kaşığı sade yağ Tuz Hazırlanışı: Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun Limonlu suda yıkayın Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın Eti küçük küpler şeklinde doğrayın Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Domatesleri rendeleyin![]() Sonrasında Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin Soğan ve eti kavurun Rendelenmiş domatesi ilave edin Su ve tuz ekleyip kaynatın Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|