Acem Kebabı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Kebabı Tarifi




Acem Kebabı - Malzemeler - İçindekiler500 gr kuzu kemiği
1 kg kuşbaşı et
1 fincan nohut
1 fincan kuru bakla
2 adet soğan
1 adet domates
3 bardak sıcak su
yarım limon
tuz
Acem Kebabı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Akşamdan ıslattığımız nohut ve baklayı haşlayın ve süzün Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak pişirin, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat kadar pişirin Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun Suyunu da ayırın Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.