Yoğurtlu Etimekli Salata Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Etimekli Salata TarifiYoğurtlu Etimekli Salata Tarifi MALZEMELER: 1 paket tuzlu etimek Yarım kilo yoğurt 8-10 diş sarımsak 3-4 adet orta boy havuç 2-3 yemek kaşığı mayonez 1 çat kaşığı tuz Üzeri için Yarım demet dere otu 1 tane katı haşlanmış yumurta Yapılışı: Havuçlar rendelenir, tavada bir süre kavrulur ve soğumaya bırakılır Sarımsaklar soyulup ezilerek yoğurda eklenir, içine mayonez ve tuzda atılarak karıştırılır Bir paket etimek ikiye ayrılır, birinci kat için, etimeklere önlü arkalı yoğurt yoğun bir şekilde sürülür, daha sonra üzerine kavurduğumuz havuç döşenerek, ikinci kat etimeklerede yine önlü arkalı olarak yoğurt sürülür Mezemizin üzeri örtülerek buzdolabında bir gece bekletilir Kalan sarımsaklı yoğurdumuz ertesi güne saklanır Etimekler yoğurdu emeceği için mezemiz servise çıkmadan önce çatlayan yerlerine ayırmış olduğumuz yoğurt sürülür Üzerini süslemek için 1 tane yumurta katı olarak haşlanır Haşlanan yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır Daha sonra rendenin ince yeri ile sarılar ve beyazlar ayrı olarak rendelenir, dere otu da ince olarak kıyılır ve mezenin üzeri istenilen şekilde süslenir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|