![]() |
Kolay Bonfile Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Bonfile Kebabı TarifiKolay Bonfile Kebabı Tarifi Malzemeler 4 Adet bonfile Yarım su bardağı sıvıyağ Terbiyesi için : 1 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Kahve fincanı süt 1 Kahve fincanı yoğurt Karabiber Sos için : 1 Kahve fincanı portakal suyu 3 Çorba kaşığı domates püresi Yarım tatlı kaşığı nişasta 1 Çay kaşığı kişniş Tuz, karabiber Pilav için : 1 Su bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı susam 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Su bardağı su Tuz Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat Hazırlanışı Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin ![]() Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin ![]() Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün ![]() Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın ![]() Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun ![]() Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun ![]() Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin ![]() Bonfileleri terbiyeden çıkarın ![]() Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın ![]() Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın ![]() Tuz ve karabiber serpin ![]() Önceden ısıtılmış fırında pişirin ![]() Pişmesine yakın üzerine sosu dökün ![]() Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın ![]() Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın ![]() Sosu bonfilelerin üzerine dökün ![]() Pilav ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|