![]() |
Teneke Kebabı Nasıl Oluştu Teneke Kebabının Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teneke Kebabı Nasıl Oluştu Teneke Kebabının HikayesiTeneke Kebabı nasıl oluştu Teneke kebabının hikayesi Adı teneke kebabı ama tadı teneke gibi değil ![]() ![]() Adı teneke kebabı ama tadı teneke gibi değil ![]() Çok güzeldi ![]() Bizzat kendim yedim ![]() Ağzınıza aldığınız andan itibaren tel tel dağılıyor ![]() Hem de çok hafif ![]() Midenizi yormuyor ![]() Bir tavuğun hepsini yediğinizde bile fark etmiyorsunuz ne kadar yediğinizi ![]() Yapılması da yemesi kadar kolay bir yemek ![]() Malzemeler: açık alan (bahçe, piknik alanı, köy vs ![]() İçi temizlenmiş bütün bir tavuğu bol tuz ve zeytinyağı ile iyice ovuyorsunuz ![]() Çelik çomak oyununu bileniniz vardır herhalde ![]() Oyundaki gibi çeliği yere çakıyorsunuz ![]() (30-40 cm uzunluğunda sert değnek ya da sopa ya da çubuk diyebiliriz) Zeytinyağlı tuzda iyice ovalanmış olan tavuğu yere gelmeyecek şekilde bu çeliğe geçiriyorsunuz ![]() Tavuğun üstüne tenekeyi geçiriyorsunuz ![]() Tenekeyi toprağa gömüyorsunuz ki hiç hava almasın ![]() Teneke bildiğimiz büyük yağ tenekelerinden ![]() Yani özel bir teneke değil ![]() Tenekenin etrafına ateş yakıyoruz ![]() Ateş hafif olmalı ![]() Hafif olmalı ki içerdeki tavuğu yakmasın ![]() Güçlü ateşte tavuğun deri yanar, içi pişmez ![]() Hafif ateş 15 dakika sürmeli ![]() 15 dakika sonra tekrar bir hafif ateş yakıyoruz ![]() Bunu 3 kez tekrar ediyoruz ![]() Toplam 45 dakika içinde tavuk pişmiş oluyor ![]() Artık keyifle yiyebiliriz ![]() Burada 3 önemli nokta var ![]() Biri ateş; ateş ne çok ölgün olacak nede çok harlı ![]() Diğeri teneke iyice toprağa gömülü olacak, hava almayacak ![]() Üçüncüsü de tavuğun pişirilmeden önce bol tuz ve zeytinyağı ile iyice ovalanmış olması ![]() Haşlama ya da kızartılmış tavuk yemekten sıkılmış olanlar, farklı bir lezzet size ![]() Mutlaka denemelisiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|