Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doğrumu, dolaba, islak, koymak, meyve, mutfak, sebze, tavsiyeleri

Mutfak Tavsiyeleri Dolaba İslak Sebze Meyve Koymak Doğrumu?

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Tavsiyeleri Dolaba İslak Sebze Meyve Koymak Doğrumu?




Mutfak Tavsiyeleri dolaba ıslak sebze meyve koymak doğrumu?

Meyve ve sebzeleri buzdolabına naylon torbalarda veya saklama kaplarında koyun Açıkta kalan yiyecekler diriliğini kaybeder ve dolap içinde koku oluşturur Eğer yıkayarak koyacaksanız, mutlaka kurulayın Saklama kabının zeminine biriken su, yiyecekleri çürütür

Mutfaklarda en çok israf olan yiyeceklerden biri de maydanoz, dereotu, taze nane gibi yeşilliklerdir Bunları alırken küçük demetleri tercih edin Mutlaka buzdolabında saklayın Islak bir yeşilliği naylon torba ile buzdolabına koyarsanız birkaç gün içinde yarısı yenmez hale gelir Bunun yerine, yeşillikleri kâğıt havluya sararak naylon torbanın içinde buzdolabına koyun Bu şekilde birkaç gün daha taze kalabilir Her türlü yiyeceği saklamak için vakumlu saklama kaplarından da yararlanılabilir Bunlar hava akımını durdurduğu için yiyeceğin taze kalma süresini uzatır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.