Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, sardalya, tarifi, yaprağında, yemek

Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi




Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
30adet sardalya balığı
30adet asma yaprağı
1adet limon
1fincan sıvıyağ
Tuz[*]KarabiberTarifin HazırlanışıBalıkları ayıklayıp yıkayınız, fazla suyunu kurulayıp sıvıyağa bulayın; asma yapraklarını da sıcak suda börttürün
Balıklara baharat serpip yaprakların içine sarın Fırın kabına dizerek 170derecede 20dk pişirin [*]Zeytinyağıyla limon suyunu kar edin tuzunu ayarlayın, pişen sardalyaları yapraklarla beraber servise sunun Üzerine de yağlı sosu gezdirin



Alıntı Yaparak Cevapla

Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi




Sardalya Tavası (4 Kişilik)

Malzemeler

12 İri Sardalye

3 Yumurta

80 gr Koyun Peyniri Rendesi

1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz

Limon

Sirke

Zeytinyağı

Kızartmak İçin Zeytinyağı

Galetaunu

Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi

Sardalyaların pullarını kazıyın, karnını açıp içini temizleyin Çok iyi yıkayıp suyunu süzmeye bırakın Kafa ve kuyrukları ayıklamayın

Açık olarak bir yere yayın hepsini, tuz ve karabiber atın Biraz sirke gezdirin üzerlerinde ve iki saat kadar sirkeyi emmeye bırakın

Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın biraz tuz ekleyin biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın Sardalyaları, hazırladığınız bu karışımla doldurun ve ilk şekillerini vererek onları kapatın

Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tuzlayıp çırpın Bir tepsi üzerine unu, diğer birine de birkaç tatlı kaşığı galetaunu dökün Teker teker unladığınız sardalyaları çırpılmış yumurtaya batırın, iyice yapışması için elinizle yardım ederek galetaununua bulayabilirsiniz 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın

Bolca zeytinyağı kızdırın tavada, sardalyaların her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Süzüp, sıcak sıcak servis yapın Servis sırasında limon dilimleriyle süslemeyi de unutmayın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.