Deniz Ürünleri Dolması Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Dolması TarifiDeniz Ürünleri Dolması Tarifi Malzeme: 16 Adet iri çarliston biber 1 su bardağı yıldız şehriye 500 gram karışık deniz mahsulu (midye, karides, kalamar gibi) 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak ½ demet dereotu ½ demet maydanoz sıvı yağ tuz karabiber dolma baharı Yapılışı: Biberlerin başlarını kesip çekirdek yataklarını çıkarınız ve bol su ile yıkayınız Deniz mahsullerini küçük parçalar halinde kesin Çok az yağı tavaya koyun Deniz mahsullerini, küçük kesilmiş soğan ve sarmısağı ilave edip soteleyin İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğanları ilave edin Tuzunu, dolma baharını ve karabiberini ekleyin Yıldız şehriyeleri haşlayıp deniz mahsullerinin üstüne ilave edin İyice karıştırıp çarliston biberlerinin içine doldurun Biberleri az yağlanmış fırın tepsisine dizin Orta sıcaklıktaki fırında (180oC) biberlerin rengi değişinceye kadar pişirin Sıcak servis yapınız Not: Bu yemek için patlıcan da kullanabilirsiniz Bu yemeğe uygun deniz mahsulleri: Hamsi,sardalya, karides, midye(ayıklanmış), kalamar(ayıklanmış), |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|