Balık Köftesi Tarifi - Balık Köftesi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Köftesi Tarifi - Balık Köftesi YapılışıBalık Köftesi Malzemeler 1 Palamut 3 Orta boy soğan 2 Orta boy haşlanmış patates 1 Kahve fincanı dolma fıstığı 1 Kahve fincanı kuş üzümü 2 Yumurta, 1 Çorba kaşığı yeni bahar Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber, galeta unu, sıvı yağ ![]() Hazırlanışı Palamutu içine bir soğan atılmış tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın Süzün, soğutun, siyah kısımlarını, derisini ve kılçıklarını atarak ayıklayın Elinizle didikleyin Yoğurmaya en uygun geniş bir kaba koyun Iki soğanı rendeleyin, 5 dakika haşlayın Süzüp balıkları ilave edin Aynı şekilde iki patatesi haşlayın Rendeleyip ekleyin Maydanozu doğrayın, fıstık ve üzümü ayıklayın, iki yumurtayı kırın, yeni bahar, tuz, karabiber ve toz şeker ile birlikte malzemelere ilave edin Malzemeleri iyice yoğurup avucunuzla uzun köfteler yapın Galeta ununa batırıp kızgın sıvı yağda kızartın Balık köftesini torik, uskumru ve kefal gibi siyah ve sert etli balıklardan da yapabilirsiniz Yoğururken dışarı çıkan fıstık ve üzümler parmak ile içer itilmelidir Kızartırken köftelerin etrafındaki galeta ununun yanmamasına dikkat edilmelidir Limon ile birlikte ılık servis yapılması tavsiye olunur Afiyet Olsun…Başka Bir Tarif Balık Köftesinin Tarifi Yapımı MALZEMELER 1kg balık 2dilim ekmek içi 1kaşık dolmalık fıstık 1kaşık kuş üzümü maydanoz taze soğan 1adet limon tuz karabiber 3kaşık un sıvıyağ HAZIRLANIŞI Balığı az su ile limon ve tuz katıp pişirin, suyunu süzdürün Balığın derisini kemiğini ayırıp makinede çektirin; içine ekmeği, baharatı, önceden ıslattığınız kuş üzümünü, kıyılmış maydanozu ve soğanı ekleyip yoğurun Şekillendirin hafif una bulayarak kızgın yağda kızartın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|