Hint Usulü Karides Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü Karides Yemek TarifiMALZEMELER 4 kişi için 24 adet çiğ kabukları soyulmuş iri karides 1 çorba kaşığı margarin az tuz 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 çorba kaşığı konyak 2 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay fincanı et suyu yoksa su 2 çay kaşığı köri 1 tatlı kaşığı silme un 1 tatlı kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Küçük bir tencereye margarini koyup kızdırıp karidesleri ve tuzu ekleyip hızlı ateşte bir kere alt üst edip karıştırın Konyağı ilave edin Tencereyi eğin ve alevlendirin Üzerine köri koyup bir kere karıştırın Beyaz şarap ve et suyunu da ekleyin Kapağını kapatın ve ağır ateşte 5 dakika pişirin Bir kevgirle karidesleri çukur bir kaba çıkarın Tereyağı ile unu karıştırıp tenceredeki karides suyuna ekleyin İyice karıştırarak ağır ağır birkaç dakika kaynatıp karideslerin üzerine dökün ve servis edin Yanında biraz kızarmış maydanoz ve kızarmış badem verebilirsiniz |
Hint Usulü Karides Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü Karides Yemek TarifiKALAMAR DOLMA Malzemeler 4 adet orta boy kalamar 20 adet kapari çiçeği 80 gr mantar 50 gr kaşar peyniri 2 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı çam fıstığı 1/4 demet dereotu 2 çay kaşığı kırmızı pul biber Yeterince tuz KALAMAR DOLMA TARİFİ Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın Daha sonra bir kenarda bekletin Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|