Portakallı Havuç Çorbası-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Havuç Çorbası-Yemek TarifleriPortakallı havuç çorbası Portakallı havuç çorbası Portakallı havuç çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: 4 havuç 1 çay bardağı sarı mercimek 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 portakalın suyu 5 su bardağı su 30 gr tereyağı Taze kekik 1 kahve fincanı krema Tuz, nane, pulbiber Hazırlanışı: *Mercimekleri yıkayıp süzün Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin *Mercimekleri tencereye aktarın Üzerine rendelenmiş havuçları yayın Portakal suyu ve suyu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin Düdüklü tencerede ise yeterince buhar birikince kısık ateşte 10 dakika pişirin *Çorbayı blender'la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezip tekrar tencereye alın Bir taşım daha kaynatıp çırpılmış krema, tuz ve tereyağı ile tatlandırın Servis kaselerine paylaştırın Taze kekik, nane ve pulbiberle tatlandırın Sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|