![]() |
Düğün Evi Çorbası-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğün Evi Çorbası-Yemek TarifleriDüğün Evi Çorbası Malzemeler - Yarım kg koyun eti - 3 litre su - 1 adet küçük soğan - 1 adet küçük havuç - 2 kahve fincanı un - Yarım su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı tuz - 2 adet yumurta sarısı - 1 adet limon suyu - 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı - 1 çay kaşığı kırmızıbiber Süre:60 dk - 6 KişilikYapılışıKoyunun etini bir tencereye koyup üzerine 3 litre suyu ekleyip, 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Bu suyu tekrar ateşe koyun ![]() ![]() ![]() Tabaktaki koyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin ![]() ![]() Yumurta karışımını ılık hale getirmezseniz yumurtalar tencereye ilave edilince pişer ve katılaşır bu duruma dikkat ediniz ![]() Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|