Arap Usulü Yogurt Corbası Yemek Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap Usulü Yogurt Corbası Yemek TarifiMalzemeler: 2,5 kahve fincani pirinç 1 kg yogurt 1 yemek kasigi misir unu 1 çay kasigi tarçin 1 çay kasigi kuru nane 500 gr kemikli kuzu eti 2 çorba kasigi zeytinyagi birkaç taze nane yapragi tuz-karabiber Etli Bulgur Köftesi için: 100 gr kuzu ve dana kiymasi karisimi 2 kahve fincani köftelik bugur 1 adet yumurta 1 çorba kasigi ekmek içi 1 küçük sogan 1 çorba kasigi kavrulmus çam fistigi 1 çay kasigi kimyon tarçin karisimi tuz-karabiber Yapilisi: Bulgurun yumusamasi için ilik suda yarim saat bekletin Suyunu süzüp,iyice sIkin Kiyma ve sogani robotta püre haline getirin Baharatlari, islatilmis ekmek içini, yumurtayi ve çam fistigini ekleyip, harci hazirlayin Bu harçtan ceviz büyüklügünde oval köfteler hazirlayin Kemikli kuzu etini yagda kizartin Nane ve tarçin ekip, üzerini örtecek kadar su koyup kaynatin Üzerine biriken köpükleri aldiktan sonra, kisik ateste 3 saat pisirin Etleri kemiklerinden ayirin 3,5 bardak et suyu ve tarçinla birlikte bir tencereye koyun, kaynayinca pirinci ekleyin Pirinç ve etler 10 dakika kadar kaynarken, misir ununu yogurtta eritin ve tencereye koyun Tekrar kaynamaya baslayinca köfteleri ilave edip, kisik ateste 20 dakika pisirin Gerekli olursa et suyu ilave edin Sicak olarak servis yapin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|