Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, frenk, lavantalı, peltesi, tarifi, yemek, üzümü

Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi




LAVANTALI FRENK ÜZÜMÜ PELTESİ (Alman)

4 kavanoz

Malzeme

1 kilo kırmızı frenk üzümü,

125 ml su,

50 g toz şeker,

reçel şekeri,

1 demet taze lavanta

1 Frenk üzümleri yıkayarak ayıklayın, toz şeker ve su ile kaynatın

2 Pişmiş meyveleri bir tülbentten geçirip elle hafifçe sıkın

3 Üzüm suyunu ölçün, aynı miktarda reçel şekeri ilave edin, kaynatın

4 Lavantayı yıkayarak kurulayın, çiçekleri koparın Lavanta çiçeklerini jöleye katın

5 Jöleyi derhal kavanozlara doldurun, kapaklarını vidalayın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.