Piliç Tava (Yunanistan) Yemek Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Tava (Yunanistan) Yemek TarifiPİLİÇ TAVA (YUNANİSTAN) 4 kişilik MALZEME: 4 but, 2 göğüs, 2 tatlı kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, beyaz biber, tuz, 300 gr beyaz soğan, 6 diş sarmısak, 6 incir, 200 ml sebze suyu, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 5 yemek kaşığı limon suyu 1 Fırını 180 derecede ısıtın Kişniş, kimyon, kara, beyaz biber ve az tuz karıştırın Etleri yıkayıp kurulayın, baharatlara bulayın 2 Soğanları dilimleyin, sarmısağı ayıklayın, incirleri yıkayarak dörde bölün 3 Eti, soğanları, sarmısağı ve incirleri bir fırın kabına dizin Kalan baharat karışımını serpiştirin, sebze suyunu dökün Kapağı kapatın, 30 dakika pişmeye bırakın Limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin Açık olarak 30-35 dakika kızartın Pide ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|