|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| peltesialman, ravent, tarifi, yemek, şeftali |
Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek TarifiRAVENT ŞEFTALİ PELTESİ (Alman) 4 kavanoz Malzeme 1 kilo ravent, 750 ml su, 700 g şeftali, 2 paket vanilya, gerektiği kadar reçel şekeri 1 Raventi doğrayıp bir tencerenin içine atın, suyu ilave edip yaklaşık 10 dakika kaynatın 2 Yumuşamış raventi tülbent kaplı bir süzgecin içinde yaklaşık 1 saat damlamaya bırakın, sonra elle hafice sıkarak biraz daha su elde edin Yarım litre ravent suyu ölçün (az gelirse üstüne su koyabilirsiniz) 3 Şeflalilerin kaynar suya batırıp kabuklarını soyun ve doğrayın 4 500 g şeftali, ravent suyunu, vanilya ve şekeri devamlı karıştırarak kaynatın Kaynadıktan sonra kavanozlara doldurun Kavanozları kapatın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|