10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağı Tatlıları Fesleğen Soslu Sebze Çorbası
fransız mutfağı tatlıları Fesleğen Soslu Sebze Çorbası
içindekiler
- 2 orta boy soğan
- 1 pırasa
- 3 dal taze maydanoz
- 1 büyük dal taze biberiye
- 1 büyük dal mercanköşk
- 1 büyük dal taze kekik
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 defne yaprağı
- 375 gr küçük küpler halinde kesilmiş bal kabağı
- 250 gr küçük küpler halinde kesilmiş patates
- 1 havuç (uzunlamasına kesilmis ve ince ince dilimlenmiş)
- 2 dolmalık kabak (havuç gibi dilimleyin)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı su veya sebze suyu
- 1/2 su bardağı iri fasulye
- 1/2 su bardağı bezelye
- 2 domates (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
- 1/2 su bardağı midye makarna
Fesleğen Sosu İçin : - 1/2 su bardağı taze fesleğen
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
hazırlanışı
- Soğanları ve pırasayı ince ince kıyın
Derin bir çorba tenceresinde zeytinyağını kızdırın Soğan ve pırasayı ilave ederek 1-2 dakika soteleyin 10 dk kadar kısık ateşte pişirin![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Maydanoz, kekik, biberiye ve mercanköşkü bir iple bağlayın
![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Doğranmış bal kabağı, patates, havuç, dolmalık kabak, tuzu, suyu, defne yaprağını ve bağlanmış otları tencereye koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Sebzeler yumuşadıktan sonra iri fasulyeleri, bezelyeleri, domatesi ve makarnayı ekleyin
Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişirin Defne yaprağı ve otları çıkarın (Dilerseniz bu noktada karışımı robotla çırpabilirsiniz )
Fesleğen Sosu : - Fesleğeni, sarımsağı, karabiberi ve peyniri blenderda 20 dk çekin
Zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın Karışımı bir süre buzdolabında bekletin![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Sıcak çorbanıza 1-2 tatlı kaşığı kadar ekleyip karıştırın ve servis yapın
![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|
|
|