![]() |
Elmalı Zagara Turtası - Yunan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Zagara Turtası - Yunan MutfağıElmali Zagara Turtasi Yunan Mutfagi Malzemeler: 3 adet sari yumusak elma Yarim su bardagi iri çekilmis ceviz Karamelize sos için: 500 gr toz seker 250 gr tereyagi 1 tatli kasigi tarçin Turta hamuru için: 6 adet yumurta 6 kahve fincani toz seker 6 kahve fincani un Yapilisi: Önce elmalari soyup, ortasini oyup çikarin ![]() ![]() ![]() Karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz sekeri koyup, orta isidaki atesin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() 40-45 cm uzunlugundaki firin tepsisinin altina bu agda kivamindaki karamelize sosu döküp yayin ![]() ![]() Hamuru yapmak için derin bir karistirma kabinin içine, yumurtalari kirip, toz sekeri ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimleyerek servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|