Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağı, pide, tavuklu, yunan

Tavuklu Pide - Yunan Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pide - Yunan Mutfağı




Tavuklu Pide Yunan Mutfagi

Malzemeler:

4 adet hazir yufka

1 adet bütün tavuk

1 adet kuru sogan

4 adet yumurta

2 su bardagi sizma zeytinyagi

Tuz, karabiber

Yapilisi:

Temizlenip, yikanmis bütün tavugu, içine bütün sogani da ilave ettiginiz suda haslayin Ocaktan indirip, sogumasini bekleyip, elinizle parçalayarak etlerini ayirin Tuz ve karabiberi serpin

Yumurtalari çirpip, tavuk etleriyle iyice karistirip bir kenara ayirin

Firina dayanikli tepsinin altini iyice yaglayip, bir yufkayi kenarlari disariya tasacak biçimde yayin

Üzerine,hazirladiginiz tavuklu harci serin2Yufkayla da ayni islemi yapin

3 yufkayi burusturarak serip, yine sizma zeytinyagini dökün

En üste 4 yufkayi serip, en alttaki yufkanin kenarlarini da üzerine toplayin

Böreginizin üzerine kalan zeytinyagini bolca ilave edin ve 175 derce firinda 35 dakika kadar, börek kizarincaya dek pisirin

Biraz ilininca dilimleyip, servis tabagina alin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.