Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alevli, böbreği, dana, fransız, mutfağı

Alevli Dana Böbreği - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Dana Böbreği - Fransız Mutfağı




Alevli Dana Böbreği (fransa)

DANTE ROGNONS DE VEAU FLAMBE

4 kişi için MALZEME :

2,5 adet dana böbreği

1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ

10 adet tane karabiber

15 tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan

1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar

2 kahve fincanı taze krema

1/2 su bardağı sos krem

YAPILIŞI :

Hafif yağlarını alarak böbrekleri yarım santim kalınlığında dilimleyiniz

Tane karabiberleri eziniz, böbrekleri ezilmiş bibere hafifçe bulayıp tuzlayınız

Davetlinin önünde tavayı kızdırıp içine yağı koyunuz, yağ kızarınca böbrekleri ilâve ediniz

Üçer dakika alt üst pişirip soğanı ilâve ederek tekrar alt üst çevirip böbrekleri bir kaba çıkarıp mantarı tavaya ilâve ederek bir iki dakika kavurunuz

Kremasını ve sos kremi ilâve edin, iki dakika kaynatınız

Alt üst çevirerek sosa bulayıp ateşten alınız ve servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.