![]() |
Cu En Çorbası - Çin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cu En Çorbası - Çin MutfağıCu En Çorbası - Çin Mutfağı Malzemeler: 15-20 adet mantar 7-8 adet yeşil taze soğan 2 adet orta boy havuç Yarım paket çubuk makarna 1 çay kaşığı toz zencefil 2 diş dövülmüş sarmısak 7-8 bardak sebze suyu 4 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz Yapilisi: Taze soğan ayıklanıp, ince ince doğranır ![]() Havuçlar soyulup kibrit çöpü halinde kesilir ![]() Mantarlar boylamasına saplarından dörde bölünür ![]() Bu arada makarna 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlanır ![]() ![]() Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısak sıvıyağ ile hafifçe 1-2 dakika kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Çorba kaynamaya başlayınca kapağı acilip, 3 dakika daha kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|