Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anna, fransız, mutfağı, patates, usulü

Anna Usulü Patates - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anna Usulü Patates - Fransız Mutfağı




Anna Usulü Patates

Hazırlama

çorba kasigi tereyagi

4 adet patates

Tuz, karabiber

Patatesler soyulup yikanir Bir biçak yardimiyla patateslere üç-dört cm çapinda silindir sekli verilir Biçak veya sebze kiyacagiyla patatesler 2 mm kalinlikta dilimlere ayrilir (patates çipsi seklinde) Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yikanmamalidir çünkü nisastasi gider ve piserken birbirine yapismaz ve dagilarak görünümü bozulur

Tavaya biraz tereyagi konur ve kizdrilir Patates dilimleri 10-12 cm çapinda, daire seklinde tek kat olarak dizilir Alt yüzü kizardiktan sonra dilimlerin sekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kizarana kadar pisirilir Patatesin pismedigini düsünüyorsaniz patatesleri firina vererek biraz daha pismelerini saglayabilirsiniz Bu garnitür, önemli yemek davetlerinde izgara ve kizartma etlerle sicak olarak servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.