Arap Mutfağı - Mısır Usulü Köfteli Bamya Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap Mutfağı - Mısır Usulü Köfteli Bamya Makarna TarifiArap mutfağı- Mısır Usulü Köfteli Bamya Makarna Tarifi Malzemeler 350 gr Selva bamya makarna 1 tutam kimyon 150 gr dana kıyma 1 tutam karabiber 1 adet kuru soğan 2 diş dövülmüş sarmısak 1 kahve fincanı ayçiçek yağı 50 gram dövülmüş fındık 1 adet orta boy domates 1 çay bardağı köftelik bulgur 1 çorba kaşığı domates salçası tuz 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tutam kırmızı biber Yapılışı Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye, bol miktarda suya ihtiyacınız olacak Suyu yüksek ateşte kaynatın Her 100 gr makarna için bir litre suya 10 gram tuz yeterlidir Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin Tuzu kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz Dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ ekleyebilirsiniz Makarnaları yavaşça azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasın Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın Ara sıra karıştırın Pişme süresinin sonuna doğru sık sık kıvamını kontrol edin Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün Hazırladığınız sosu ilave edin SOSUN HAZIRLANIŞI Köftelik bulguru, kendi hacmi kadar kaynar suyun içinde, suyunu iyice çekip yumuşayana kadar bekletin Kıymayı, bulguru, rende kuru soğanı, kırmızı biberi, kimyonu, karabiberi, dövülmüş sarmısağı, tuzu, çekilmiş fındığı yoğurarak makarnanın çapı büyüklüğünde küçük köfteler hazırlayın Köfteleri ayçiçek yağında kızartın Ayrı bir kapta domatesleri rendeleyerek, 1 fincan su, domates salçası, biber salçası ile birlikte ayçiçek yağında pişirerek sos hazırlayın Köfteleri ve sosu hazırladığınız bamya makarnayla karıştırın Sıcak servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|