Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl YapılırAfyon usulü Cevizli Kesme Baklava nasıl yapılır Malzemeler 2 su bardağı süt 2 su bardağı soğuk su 1 çay bardağı yoğurt 1 paket eritilmiş margarin 2 su bardağı sıvı yağalabildiği kadar un 1 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler 2 litre su 3 kg toz şeker Nohut tanesi kadar limon tuzu Tarifi Bir kaba süt, soğuk su, yoğurt, eritilmiş margarin konur Un katılır Kulak memesi yumaşaklığında hamur yoğrulur Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Parçalar oklava ile ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır Açılan yufkalar biraz bekletilir Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir Üzerine ceviz ekilir Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış sıvı yağ dökülür, fırında pişirilir Bir tencereye su ve şeker konur Limon tuzu katılır 15 dk şerbet kaynatılır Soğutulmuş şerbet fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|